Breaking News

Ramai pakat b01k0t bisnes si suami gara2 nama usahawan ‘ditend4ng’ dari syarikat

Baru-baru ini, kec0h di media sosial apabila seorang usahawan Nur Amirah mendakwa namanya dibu4ng daripada syarikat sendiri oleh suaminya di bawah jenama pakaian Elrah Exclusive sehingga mengundang s1mpati orang ramai.

Menurut warganet, tindakan tersebut disifatkan mengan14ya wanita apatah lagi pernah melalui susah senang bagi memperkukuhkan jenama berkenaan meskipun si suami tidak mempunyai apa-apa sebelum ini.

Menerusi pemerhatian di media sosial Facebook, segelintir warganet menyatakan hasrat untuk memb01k0t perniagaan lelaki berusia 33 tahun itu susulan dakwaan ‘kej4m’ dilakukan terhadap isterinya.

Kau akan terduduk!

Kalau macam ni memang tak ‘supp0rt’ dah

B01k0t lepas ni.. dasar lelaki tak guna

Dah jutawan terus bu4ng isteri

Mereka berpendapat, lelaki terbabit terg4mak ‘menend4ng’ isterinya daripada perniagaan yang diusahakan bersama-sama selain mendakwa bersikap ‘tarik tali’ meskipun wanita itu sudah memfailkan permohonan cer4i.

Menerusi ciapan di laman Twitter pula, terdapat juga individu menyatakan hasrat sama supaya tidak membeli lagi jenama berkenaan kerana ‘s4kit hati’ apabila melihat peng0rb4nan usahawan wanita itu tidak dihargai oleh suaminya.

Tak payah ‘support’ lelaki yang an14ya bini

Tiba2 kau k0l0t semua harta?

J4hat buat isteri macam tu…

Dah kaya terus bu4ng bini… b01kot!

Bisnes suami isteri sendiri pun tak boleh percaya dah

Boleh dah b01k0t elrah tu sape yang suka sangat, tok usah dok supp0rt laki yang an14ya bini sendiri gitu. G1la sgt nak cari harta.

Terdahulu, beberapa pengguna Facebook memuat naik kompilasi video memaparkan luahan Nur Amirah atau mesra dipanggil Kak Migha menerusi IG Live sehingga mendapat belasan ribu perkongsian dalam kalangan warganet.

 

Sumber: Facebook, Twitter.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.